Entre vinyes

¿No quieres perderte nada de Entre vinyes?

Luego configura una alarma para que podamos mantenerte informado de nuevos episodios por correo electrónico de forma gratuita. ¡Conveniente!

Diciembre 2013
La Denominació d'Origen Cava és la més particular de les DO a Catalunya. D'entrada, tot i que el 90 per cent de la producció d'aquest producte surt de les comarques catalanes, la DO compta també amb territori a d'altres comunitats autònomes.
El vi i l'Empordà estan lligats per la terra i pel mar a través de la Història. És imposible iniciar un viatge entre les vinyes d'aquesta denominació d'origen sense partir de les actuals runes d'Empúries on els grecs el van portar per primera vegada.
En el capítol d'avui coneixerem la Denominació d'Origen Terra Alta. La Terra Alta és un immens mar de vinyes. Un paisatge que, com el de les oliveres que també creixen a la comarca, expressa la promesa dels fruits de la terra: el raïm i l'oliva que l'home, des d'èpoques immemorials, ha sabut transformar en vi i oli, els do...
El Montsant és tot un símbol pel Priorat i les comarques tarragonines. L'espectacularitat del seu massís, d'aquesta "muntanya beneïda", presideix uns terrers on el vi és sinònim de vida i d'esforç, de tenacitat i d'il·lusió.
La Denominació d'Origen Costers del Segre està dividida en set zubzones: Raimat, Segrià, Pallars, Urgell, Garrigues, Valls del Riucorb i Artesa de Segre. Es tracta de microclimes i geologies diferents, cosa que provoca una gran varietat de vins.
Noviembre 2013
La DO Catalunya es crea l'any 1999, una mica després de la resta de denominacions que corresponen a territoris determinats. En aquest cas, és la DO que compren més extensió, doncs aplega a més de 200 cellers, que o bé no corresponen a cap de les altres 10 localitzacions o bé necessiten la marca Catalunya per a poder ser e...
Diu la llegenda que, al segle XII, el rei Alfons I el Cast volia cedir terres a l¿Orde francesa de la Cartoixa i que aquesta va enviar uns frares perquè busquéssin el millor lloc on construïr el monastir. Un pastor, va explicar als frares que allà on ell pasturava els seus ramats, arrepenjades a la soca d¿un pi, hi veia u...
La historia vinícola de la Denominació d'origen Conca de Barberà comença a l'Edat mitjana quan el compte Ramon Berenguer IV fa donació d'unes extenses finques a l'ordre del Císter i a l'ordre militar del Temple per tal que fessin la repoblació del territori després de la reconquesta cristiana.
Octubre 2013
El primer que descobrirem quan entrem a la DO Pla de Bages és el lligam entre el deu romà del vi Bacus i el nom de la comarca. Aquest fet ja ens indica la dimensió històrica que va tenir aquesta terra en la cultura del vi.
A escassos vint minuts de Barcelona i atravessada pel brogit de l'autopista, s'aixeca petita però majestuosa la D.O d'Alella. Només cal sortir de la B-20 per descobrir una terra de vins que s'escampa pel Maresme i el Vallès Oriental.
En el capítol d'avui coneixerem la Denominació d'Origen Tarragona que ocupa una de les zones vitivinícoles més extenses de Catalunya. S'estén per les terres del Camp de Tarragona, un sector del Priorat i una àrea de la comarca de la Ribera d'Ebre. Un territori ple d'història vinculat a la cultura del vit des de fa més de 2...
Archivo