Especials TVE Catalunya

2021

El panda vermell, l'animal més bonic del món

11 x
A l'Himàlaia, on l'Índia topa amb Àsia, obrint pas a la serralada més alta del món. Aquí, deu dels catorze cims més alts de la Terra graten el cel. El panda vermell se l'ha pogut enregistrar molt poques vegades en llibertat. És sens dubte un dels animals més bonics i aquest és el seu primer retrat íntim. A l'ombra dels ros...

L'Àfrica austral - Les costes salvatges

5 x
A l'extrem sud del continent africà, de la Península del Capals pantans de KwaZulu-Natal, a Zululàndia, passant per les muntanyes Drakensberg, la fauna salvatge es prepara per a l'arribada d'una nova depressió tropical. Sembla ben bé que siguem a la fi del món, i amb raó.

Un amic per a en Frank

2 x
En Frank és un vell solitari i rondinaire a qui el seu fill regala un robot perquè el cuidi. La integració dels robots a la vida humana fa possible que existeixin androides programats per cuidar persones grans. Aquesta és la solució que troben Hunter i Madison per al seu pare, qui té pèrdues de memòria cada cop més grans.

Catalunya decideix': anàlisi resultats de les eleccions

5 x
RTVE Catalunya analitza els resultats del 14-F en un programa especial conduït per Marta Sugrañes. L'espai compta amb els comentaris de Jordi Cabré, Astrid Barrio, Anna Simó, Jordi Mercader, Inma Lucas i Paola Lo Cascio.

Els nou candidats s'enfronten en el debat de RTVE

8 x
Els nou principals candidats de les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunyahan protagonitzat un “intens” debat a RTVE. Ha estat el primer televisat de la campanya, només tres dies després del tret de sortida cap al 14-F iha servit per marcar posicions, sobretot de cara als possibles pactes postelectorals. El presi...

Odissees volcàniques: El fill de foc

10 x
El vulcanòleg Tom Pfeiffer, fundador de Vulcano Discovery, arriba fins a Indonèsia per observar de prop el Krakatoa, un dels volcans més mortífers del món, meca dels amants dels volcans. Després, en Java, observa l'erupció del Brom i com la seva cendra ha sepultat un poble sencer.Contingut disponible fins al 22 de gener de...

Odissees volcàniques: Creuant el Danakil

15 x
El vulcanòleg Tom Pfeiffer, fundador de Vulcano Discovery, és guia turístic per amants dels volcans. Avui els guia en una aventura única, perillosa i visualment espectacular en el lloc més inhòspit de la planeta: la depressió de l'Danakil a Etiòpia, on passen una nit al costat de l'Erta Ale.

La vall indòmita: La llacuna dels hipopòtams

13 x
Lluny del riu Luangwa, destaca la llacuna Kasikizi, que alberga una petita comunitat de vida silvestre, incloent dos vells hipopòtams mascles que es rebolquen en les seves profunditats aquàtiques, un cocodril i centenars d'ocells, és una petita comunitat animal amb un flux constant de visitants .
Episodios 2020

Fèlids i cànids: rivals acèrrims

16 x
En aquest documental d'història natural, la competència per la supervivència es desenvolupa en les planes del sud d'Àfrica. Aquí en les prades: els lleons mengen guepards; els xacals mengen cadells de lleó; les hienes menjaran qualsevol cosa. I, no obstant això, un depredador els supera a tots...

Nakani Kanté

14 x
RTVE Catalunya recupera una actuació de l'edició 2020 del Mercat de Música Viva de Vic.

Biebzra, l'Amazones europeu

22 x
Protegit pel parc nacional més gran de Polònia, el riu Biebrza i les seves llacunes són un dels refugis naturals més importants d'Europa, conegut com l'"Amazònia europea". Mamífers, aus, amfibis, insectes i peixos es mostren d'una manera mai abans vista a la vall de Biebrza.

Reis desapareguts II - El llegat dels lleons del desert

19 x
A 2012, una lleona va parir a cinc cadells mascles en el desert de Namib. El Dr. Philip Stander acompanya i observa a aquests "Cinc mosqueters". Els joves lleons van ser criats per la seva mare, fins als quatre anys. Ara busquen el seu propi regne, i el veurem a través de Tullamore, un dels Cinc.

El retorn de les mones aranya

16 x
Una mona aranya anomenada Infinity va ser robada de bosc quan era bebè. Ara és el moment de tornar a la vida salvatge. Després de 7 anys de rehabilitació, està a punt per tornar a la natura. Però aquesta vegada ella no està sola. S'uneix a un grup de micos orfes i el seu nadó acabat de néixer.

Paula Peso

13 x
Amb el compromís de RTVE per la promoció i difusió dels festivals i fires que promouen la cultura, RTVE Catalunya recupera una actuació de l'edició 2020 del Mercat de Música Viva de Vic.

Presa contra depredadors: La supervivència al Serengueti

23 x
En cap altre lloc del món es dóna tanta concentració de depredadors compartint el mateix espai com en les planes de Serengueti, entre Kenya i Tanzània. És el repte de la supervivència, on les preses han de desenvolupar estratègies defensives, encara que els rols, de vegades, s'inverteixen.

Premis Zapping 25

7 x
L'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya celebraels seus XXV Premis Zapping -ajornats el passat mes de març- en format virtual. Aquest 2020, RTVE ha aconseguit sis nominacions en la qualitat audiovisual de la XXV edició dels premis.

Territori Grizzly

8 x
Els óssos bruns tenen una vida secreta que no és fàcilment visible per al visitant o observador casual. Aquest documental revela alguns dels comportaments més sorprenents d'aquests grans óssos, registrats durant un període de deu anys al Parc Nacional de Yellowstone (EE. UU.).

'Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19'

14 x
TVE Catalunya estrena aquesta setmana 'Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19', un documental que mostra de quina manera s'ha transformat aquest centre mèdic per a poder atendre els malalts durant la crisi sanitària del coronavirus.

Pau Donés: complir els somnis

20 x
Pau Donés: complir els somnis de Especials TVE Catalunya es transmitido por La2 el miércoles junio 10, 2020 a 18:06 horas.

Las sinsombrero

12 x
TVE Catalunya emet aquest dilluns un documental dedicat a la vida de les dones que van formar part de la Generació del 27. 13 escriptores i artistes protagonistes d'una època, els noms de les quals va caure en l'oblit.
Archivo